XBOX ONE ще поддържа игри и за XBOX 360!

По този начин от Microsoft се опитват да увеличат продажбата на XBOX ONE

Не е тайна за никого, че новата конзола на Майкрософт се продава значително по-малко от тази на Сони. Причините затова са много – като започнем от по-силният хардуер и стигнем до това, че Playstaion е утвърден бранд в гейминг индустрията. Въпреки това обаче, от Майкрософт не са се отказали от борбата и предприеха един доста дързък ход, чрез който ще се опитат да “изравнят силите” на пазара. На вчерашната конференция E3 разработчиците на XBOX ONE разкриха, че от следващият месец конзолата ще поддържа игри за по-старият модел 360. Към момента списъкът на игрите, които ще може да подкарате на новият си ексбокс са малко, около 20-тина, като най-много изпъква името на Mass Effect 3.

Очаква се с течение на времето този списък да се попълни и към него да се присъединят някои от “златните заглавия” на изминалото поколение конзоли, като например Red Dead Redemption, Far Cry 3, HALO 4, Gears of War, Left 4 Dead, Alan Wake и ред други игри, които отчетоха рекордни продажби за конзолата на Майкрософт. Информацията обаче, все още не е потвърдена официално от никого. Ето пълен списък на игрите за 360, които ще може да играете на вашият XBOX ONE  от следващият месец:

Ето кои игри ще може да подкарате на XBOX ONE

Пълен списък с игрите за 360, които ще може да подкарате на XBOX ONE.

A Kingdom for Keflings, A World of Keflings, Allien Homind HD, Banj0-Kazooie, BatlleBlock Theater, Defence Grid, Geometry Wars Evolved, Hexic HD, Jetpac Refuelled, Kameo, Mass Effect, N+, Perfect Dark, Perfect Dark Zero, Small Arms, Super Meat Boy, Toy Soldiers, Toy Soldier: Cold War, Viva Pinata, Viva Pinata TIP и Zuma.

За да подкарате гореизброените версии ще трябва да си инсталирате безплатният ъпдейт, който ще даде възможност на конзолата ви да ги разчете. Не е нужно да си закупувате специални устройства или някакъв вид софтуер, обещават от Майкрософт. Това е добра новина за феновете на XBOX360, които си пазят старите дискове. По този начин те ще могат да се изиграят отново любимите си заглавия, без да им се налага да разполагат и с двете конзоли. С изричната уговорка обаче, че игрите присъстват в първоначално обявеният списък или бъдат добавени впоследствие към него.

Най-важното в случая е да видим как Майкрософт ще реализира идеята си и колко високопрофилни игри ще можем да изиграем. Едва ли някой ще си купи XBOX ONE, за да може да изиграе Super Meat Boy. Със сигурност, ако разработчиците на конзолата успеят да добавят повече игри от ранга на Mass Effect, то мнозина геймъри ще се замислят преди да решат коя конзола да си закупят!

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.