Заглавието на годината – Watch Dogs

Това не е ревю, а нещо като статия за играта, която излезе не отдавна. Смятам, че с всичката тази реклама изсипана по-всякакъв начин върху нас – играта  просто не се нуждае от ревю.

Създателите на Watch Dogs претендират, че играта им е достоверна, но на мен ми се стори малко като научна фантастика. Геймплеят на играта може да се каже, че до голяма степен е взаимстван от други игри на ubisoft и не само (assassin’s creed, splinter cell, far cry 3 и т.н) в което не виждам нищо лошо.

Историята на играта в няколко изречения – влизате в ролята на Ейдън Пиърс, хакер изпълняващ поръчки на влиятелни хора. Действието се развива в Чикаго, където почти цялото управление на града се осъществява чрез операционна система, която както се досещате може да управлявате чрез смартфона си. Още в началното интро на играта става ясно, че при една от задачите на главният герой (банков обир) нещата поемат в грешна посока и си навличате гнева на хора с които никой не би искал да си има работа. По петите Ви се оказва наемен убиец, но по-случайност е убита племенницата Ви. Естествено няма как да оставите нещата така…

telling-a-story_rnev

Общо взето всичко в играта се върти около телефона Ви с който управлявате(хаквате) почти всичко. Чрез него също може да получавате и основна информация за всички хора преминаващи около вас(имена, с какво се занимават, банкова сметка, какви пари изкарват и т.н). Интересното тук е, че повечето от хората използват онлайн банкиране, а Вие може да се възползвате от това и да им хакнете сметките за да изтеглите парите им : -).
Имате възможност да гледате и през всички камери в града, да дигате сваляте мостове или да управлявате железницата, както и още доста други забавни гъзарийки.

Abstergo-Employee

Мисиите са разделени в 6 act-а, като на мен лично не ми бяха много интересни. Стрелянето е малко бъгаво, а управлението на автомобилите може да бъде доста изнервящо понякога(както в почти всяка игра с отворен свят).

За отвореният свят и изкуственият интелект мога да кажа, че ми направиха що годе добро впечатление, като изключим това, че ако започнеш да следиш някого не след дълго разбираш, че общо взето се върти в кръг и прави едно и също нещо.

Watch dogs open world

В мултито има една доста готина иновация – приложение за смартфон, чрез което ваш приятел може да хаква разни работи в града, като целта е да Ви попречи да стигнете до определена точка. Всичко това в реално време.

Изиграх играта на машина, която покриваше минималните изисквания и се държеше прилично на средни настройки – в този аспект мисля, че французите от ubisoft са се справели повече от добре.

Ще се радвам да видя и вашето мнение за играта в коментарите.

The following two tabs change content below.

ТОП игри

Редактор
Научете повече за иновациите в света на компютърните, конзолните и онлайн игрите. Всичко за последните приложения и игри за мобилни устройства.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.