Първи поглед – Mortal Kombat X

По време на една от първите демонстрации на Mortal Kombat X пред смаяните погледи на журналистите, които иначе си мислят, че са видели всичко в гейм индустрията се разкрива следната сцена: в битка между Scorpion и Sub Zero, последният удря своя противник в стомаха и буквално пробива дупка вътре. След това изтръгва част от вътрешностите и използвайки своите ледени сили, ги оформя като островърхо копие. Накрая го забива в окото на Scorpion.

Помислете си за секунда за това

Някой някъде сред дизайнерите е измислил подобен завършващ ход. След това някои художник е казал „Да, мога да го нарисувам!“. После екип програмисти и аниматори са го превърнали в дигитален код. И накрая някой костюмар от финансовия отдел е одобрил бюджета и го е разписал. Ако темите за морала и насилието във видео игрите притесняват създателите на заглавия като GTA V и Call of Duty, то Mortal Kombat X направо може да ги изпоти.

image_40514_620

А може и да не го направи

Защото, в крайна сметка, това е Mortal Kombat – една стара поредица, която преди две десетилетия придоби такава известност за добро или лошо, че бе обсъждана дори в американския Сенат. Серията винаги е била лошото дете, седящо на последния чин в класната стая без домашно. Още когато анимациите бяха груби и пикселизирани, това което изобразяваха се разказваше като легенда от уста на уста. Игрите никога не са били кой знае колко комплексни или дълбоки като геймплей, но пък са единствените, които позволяват на играчите да довършат своя противник, изваждайки гръбнака му. С други думи, кървищата са толкова важна част от Mortal Kombat, че най-вероятно наблюдателите ще свият рамене при появата на новата игра, както направиха това, когато NetherRealm Studios рестартира поредицата през 2011 г. Преди това получихме Mortal Kombat vs DC Universe – прилична конзолна игра, където обаче насилието бе сведено значително, което отне част от специфичната атмосфера.

Това очевидно няма да е случаят с Mortal Kombat X

Поне ако се съди по сцени като горната. Или като обратната, когато Scorpion буквално изгаря гърдите на Sub Zero и след това обезобразява лицето му с катана. Още веднъж поздравления за разработчиците, че са успели да направят сцената възможно най-гнусна. Първо маската на Sub Zero пада от лицето му, после то се разкрива с цялата си прелест, състояща се от едно извадено око и част от оголения му мозък, а накрая когато боецът пада на земята успяваме дори да зърнем и близък план на отрязания му език, който виси от устата му. Не е ли сладко?

Време за кустомизация

Така със сигурност кървищата са си на мястото в новата Mortal Kombat X. Но студиото NetherRealm ще се опита да добави и по-комплексна от обикновено бойна система за онези почитатели на чистия файтинг, които не се впечатляват толкова от органи и вътрешности. Така преди да влезете в бой, може да изберете една от трите разновидности на своя герой като всяка представлява набор от специфични удари и движения, които допълват основните. С други думи, ако Sub Zero е вашият избор, вече може да го кустомизирате по три различни начина, всеки от които предполага различен стил на игра.

e3a3fd4e0-1

Придържайки се към примера със Sub Zero, трите вариации са Grandmaster, Cryomancer и Unbreakable. Grandmaster позволява на играчите да създадат двойник, който да атакува врага отзад, а също така може буквално да го хванете и запратите по противника като метателно оръжие. Ако предпочетете Cryomancer, героят ви може да създава оръжия от лед и да ги използва за брутално атаки от близко разстояние. Накрая идва Unbreakable – най-дефанзивната разновидност, която ви дава по-добри блокове и бързи контраатаки.

От ранните демонстрации, включително и тази, направена по време на Е3, все още е трудно да се прецени колко дълбоки всъщност са тези вариации, колко са техните комбо удари и трикове, тъй като презентацията става под формата на видео клип и въпроси не са позволени. Това, което се знае със сигурност е, че всеки вариант носи отделен костюм и съответно играчите могат да разпознават чрез него срещу каква точно разновидност на противника са се изправили. Освен това независимо от подвида, всяка вариация гарантира поне по две зрелищни атаки. Отново ще видим и т.нар. X-Ray удари, които показват нагледно чупенето на кости и разкъсването на вътрешни органи.

Играчите ще могат да използват и части от арените за свое предимство. В демото Scorpion и Sub Zero неколкократно късат могъщи клони от околните дървета, за да ги запратят един срещу друг. Обещани са ни класически за поредицата герои като освен това са потвърдени още Cassie Cage (която очевидно се явява дъщеря на Johnny Cage) и Kotal Khan, който изглежда като заплашителен тип с маска на череп. Със сигурност обаче ще има и много нови имена. Предполагаме, че с течение на времето ще научим повече за бойците от каталога на играта, както и нови подробности относно режимите в нея.

Видео – Stage Demo – E3 2014:

Mortal Kombat X е в процес на разработка за Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4 и PC и се очаква да излезе догодина.

Статията е взета от PCmania.bg, направени са няколко дребни добавки и уточнения.

The following two tabs change content below.

ТОП игри

Редактор
Научете повече за иновациите в света на компютърните, конзолните и онлайн игрите. Всичко за последните приложения и игри за мобилни устройства.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.