OlliOlli2: Welcome to Olliwood

OlliOlli2: Welcome to Olliwood

OlliOlli2 е двуизмерна скейтинг игричка, целта в която е постигането на най-добрия възможен резултат … на всяка цена. Героят ви ще бъде набучен на шипове, размазан в стени и удавен (в лава) в опитите си да подобри резултатите на съперниците си.

Двуизмерната, скейтбординг игра за score attack маниаците OlliOlli2 ще ви предложи десетки часове забавление в комбинация с разнообразни начини да умрете. Ако сте свикнали с по-спокойните скейтбординг игри, то ще е добре да се приготвите психически. Тук не разполагате със спокойната атмосфера на някое безопасно паркче а тъкмо напротив – успешното завършване на нивата е постижение само по себе си, особено за новите играчи.

Трудност

Независимите разработчици на OlliOlli2 – Roll7 са превърнали новото си отроче в същински ад за новаците в жанра. Играта е изключилтено взискателна към играча, очакваща да бъдете способни да контролирате перфектно всяко едно движение на скейтборда си. Най-малката грешка обикновено завършва с загубата на комбо метъра, често в комбинация със смъртта на героя. Самата цел на играта е доста типична за жанра – score attack. Всичко в OlliOlli2 се върти около изпълението на максималния брой трикове докато се придвижвате от левия до десния край на двуизмерното ниво.

OlliOlli2: Prepare To Die

OlliOlli2: Prepare To Die

 

Управление

Тук би бил добър момент да споменем, че играта всъщност е конзолен порт. И преди да сте се отказали напълно – конзолен порт от добрия тип. В заглавието присъстват настройки за PC (макар и ограничени) както и пълна поддръжка на клавиатура и настройки за нея. Въпреки това, използването на джойстик е силно препоръчително – всичко е с една идея по-лесно ако използвате подходящ controller. Играта разполага с безбожно дълъг списък от трикове и комбинации от трикове, всички от които ще трябва да овладеете до майстроско равнище ако храните някакви амбиции да се състезавате за високи резултати.

 

Графика, звук и атмосфера

Като за двуизмерна игра, графиката е идеална. Перфектно пасващата както на звука така и на атмосферата, графиката на OlliOlli2 е точно толкова шарена, колкото е необходимо. Звука е на дори още по-високо ниво – доброто старо тракане на скейта е музика за ушите. А като стана дума за музика то имайте в предвид че спокойната chill музичка сипеща се от OlliOlli2 може да ви успокои и след най-бруталните провали.

The following two tabs change content below.

bkk

bkk е геймър, със страст към RPG и MMORPG игрите, занимавал се с гейминг от 90те до ден днешен. Трудните и предизвикателни игри, изискващи внимателно планиране и прецизно оптимизиране обикновено предизвикват най-голям интерес у него и поради това Rogue-like заглавията обикновено получават допълнително внимание. Писането на статии е колкото хоби толкова и необходима част от всекидневието му, като целта обикновено бива доставянето на еднакво количество информация както за незапознатия новак, така и за hardcore играча.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.