Assassin’s Creed III – Превю

Assassin’s Creed III – Превю

Независимо, че РС версията на Assassin’s Creed III бе забавена, едва ли има геймър, който не е склонен да приеме, че изчакването ще си заслужава. Американската революция е перфектното основание да влезете отново в Анимуса и следните пет причини ще ви убедят в това.

С изключение на няколко неособено добре познати РС стратегии, Америка през 18-ти век си остава един неизползван ресурс. Политически интриги, кръвопролитни битки и заплашителни перуки бележат един много интересен исторически период, който до голяма степен е неотразен в съвременната гейм индустрия. Ако ви трябва една-единствена причина, поради която Ubisoft е избрала американската Война за независимост за сетинг на новата Assassin’s Creed III, то тя е много проста – никое друго високобюджетно заглавие не го е правило досега.

Ето ви обаче още няколко причини, поради които новото екшън приключение си заслужава място в календара на всеки сериозен геймър.

1. Мащабни битки

Досега стелт елементът винаги е бил неразривна част от поредицата. Независимо дали се промъквате в сенките на нощна Флоренция или бродите в тълпата на пазара в Константинопол, вие неотлъчно следвате своята цел – един-единствен човек, когото трябва да премахнете безшумно.

Нямаме причини да смятаме, че ядрото на геймплея ще се промени с Assassin’s Creed III, но вече е налице и още един допълнителен фактор – възможността за масивни битки между огромно количество врагове. Главен „виновник“ за това е новият енджин AnvilNext, който ще е в състояние да изобразява едновременно до няколко хиляди отделни героя на екрана. Това на свой ред отваря неподозирани нови възможност. Представете си например, че вашата цел е вражески генерал, скрит някъде из огромното човешко поле от мъже в униформи. Открийте го, провирайки се между тълпи вкопчени в смъртоносна прегръдка врагове, елиминирайте го и напуснете незабелязани бойното поле. По този начин основната геймплей механика на серията ще се запази, а в същото време ще сцените ще изглеждат страхотно.

Потенциални исторически сражения, които Ubisoft Montreal може да пресъздаде са битките при Бункър Хил в Чарлстаун, Масачузетс или Обсадата на Бостън, където генерал Джордж Вашингтон и неговите 16 000 бойци успяват да изтласкат англичаните от големия град.

2. Нови исторически личности

В Assassin’s Creed традиционно намират място герои от различни епохи и това ще продължи и в новата игра. Известният генерал от Континенталната армия и първи президент на Съединените щати Джордж Вашингтон вече е потвърден за играта заедно с полския герой на революцията Казимир Пуласки, а с почти стопроцентова сигурност можем да очакваме поява и на лорд Норт, който води английската армия през по-голямата част от войната. Вероятно е да се срещнем и с Бенджамин Франклин, който може да се окаже източник на помощ за главния герой по начина, по който правеше това Леонардо Да Винчи в Assassin’s Creed II. За пореден път е интересно да видим как историята на играта ще събере измислените си герои с тези и други реални личности и какво влияние ще окажат те върху събитията.

3. Схватки по море

Ако сте играли AC: Revelations, навярно си спомняте сцената, при която Ецио скачаше от един горящ кораб на друг. Представете си същото,на отново в по-голям мащаб. Американската революция определено не е лишена от морски битки, като историческите анали твърдят, че повече от 20 000 моряци и войници са загубили живота си по корабите на бунтовниците и Англия.

Първото морско сражение става край Макиас, Мейн, където през 1775 г. местното население успява да плени акостиралата в пристанището английска флотилия. Две години по-късно същите хора отблъскват успешно нападение по вода на англичаните – перфектна сцена за асасин като Конър. Освен това битки в екзотични локации като сражението при нос Винсънт, Португалия и Битката край Доминика, Западните Индии също попадат в историческия период на играта, който обхваща 1753 до 1783 г.

4. Спиращи дъха пейзажи

Преди да стане покритата с молове и заведения за бързо хранене държава, която познаваме днес, Америка е страна на красиви пейзажи и спиращи дъха гледки. В трейлъра видяхме заснежени местности, но по всяка вероятност това е само част от голямата територия, простираща се между двата главни града в играта – Бостън и Ню Йорк.

Подобно на Assassin’s Creed II, и тук ще може да се придвижвате между отделните селища, но този път територията ще бъде по-обширна и по-разнообразна. Климатичните условия също ще играят важна роля. Вече видяхме пороен дъжд и обилен снеговалеж, така че смело можем да предположим, че времето ще бъде сила, с която Конър ще трябва да се съобразява.

Не на последно място като полуиндианец, главният герой със сигурност ще разполага с умения за оцеляване в дивото, които ще го направят смъртоносен за английските войници.

5. Тайни общества

Феновете на конспиративните теории със сигурност ще има на какво да се радват в Assassin’s Creed III. Епохата, в която се развива играта, ни среща със свободните масони, сред чиито редици личат важни фигури от американската революция като Джордж Вашингтон, Бенджамин Франклин и Томас Джеферсън. Добавете към това традиционното желание на сценаристите на играта да включват различни конспирации, тайни общества, а защо не и извънземни, и ще получите неповторима увлекателна история, съчетаваща исторически събития с майсторски вмъкнати фантастични нюанси.

Текста е взет от PCmania.bg

The following two tabs change content below.

ТОП игри

Редактор
Научете повече за иновациите в света на компютърните, конзолните и онлайн игрите. Всичко за последните приложения и игри за мобилни устройства.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.