Climberia – нова българска игра за мобилни устройства.

Climberia главна картинка

Climberia – нова българска игра за мобилни устройства.

“Клаймбирииияяяя” крещи пират-скелет и ръцете му клюмват настрани от гравитацията. Така започва новата българска игра за мобилни устройства – Climberia.

В Climberia управляваш ръцете на пират, който се катери нагоре, събира злато и бяга от зъл октопод. Звучи странно, но е доста забавно. За разлика от други мобилни игри и приложения за смартфони, в Climberia на екрана ти няма бутони, виртуални джойстици, или каквито и да е други контроли. Като драгваш където и да е в лявата половина на екрана, контролираш лявата ръка на пирата, а дясната половина е за дясната ръка. Със залюляване и протягане се катериш нагоре, а като свикнеш, започваш да правиш скокове и превъртания.

Първото нещо, което прави впечатление, е че Climberia е доста трудна. Ще умрещ десетина пъти преди да й хванеш цаката. После ще почнеш лека по лека да се катериш нагоре и въобще няма да събираш монетите, защото самото катерене ще ти е достатъчно трудно. А като се изнервиш ще пробваш вместо да се катериш, да се завърташ силно на една ръка и да скачаш. И тогава ще влезеш в играта.

Безплатна игра

Climberia е забавна, трудна и може би най-точно казано интригуваща. Играта включва 40 нива, разделени в 4 свята – подводен, джунгла, гробище и леден връх. В първите десет нива се учиш да катериш и да скачаш. В джунглата трябва да вземаш колби за намаляване на гравитацията и да “летиш” на огромни височини, както и да се катериш по лияни. В гробищата трябва да се пазиш от паяци и прилепи, като прецизно спираш и засилваш катеренето си, за да избегнеш движещите се врагове. На края в ледения свят хватките се чупят, прилепите дебнат и въобще ситуацията не е розова.

Climberia игри за смартфон

Играта е безплатна и може да бъде свалена както за iOS, така и за Андроид. Графиката е впечатляваща в стил “лоу поли”, а пиратската мелодия се набива в главата понякога дори повече от нормалното… Climberia предлага само един in-app purchase – Premium, който маха рекламите и отключва всички нива до края. Като зациклиш на прилепите ще ти се прииска да прескочиш нагоре…

Трейлър:

Ако сте с Android, може да свалите напълно безплатно играта/приложението от Google Play Store, а за iOS iphones и ipads свалете от App Store.

The following two tabs change content below.

ТОП игри

Редактор
Научете повече за иновациите в света на компютърните, конзолните и онлайн игрите. Всичко за последните приложения и игри за мобилни устройства.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.