Street Fighter V – ревю

Ревю на новата част от поредицата Street Fighter!

Street Fighter е заслужила място в сърцата на геймърите като една от най-популярните бойни поредици и в лицето на новата Street Fighter V. Японската компания Capcom ни обещава една истинска еволюция на серията, която познаваме вече повече от 20 години.
За това загатва още включването на доста раздвижена сингъл кампания, която на този етап е малко опростена, но издателят ще я подкрепи с допълнително съдържание, нови анимирани кътсцени и пълен сюжет. Това трябва да стане през лятото, а дотогава може да изиграете кратките въведения за всеки един от 16-те герои. Сред тях има и четири персонажа, които са напълно нови за поредицата, така че списъкът от бойци определено представлява добра комбинация от нови и познати лица. Разбира се, иска ни се сингъл кампанията да присъстваше в пълния си вид, но и така Street Fighter V загатва за по-раздвижената си структура. Така ако искате да видите как точно играта попълва празнотите между предишните части, ще трябва да почакате още малко.

maxresdefault

От друга страна, никой не играе бойни заглавия заради историите в тях и Street Fighter V залага най-вече на атрактивния си геймплей. В това отношение идеята е, че той е едновременно опростен, за да стане по-достъпен, но също така внася и някои много интересни допълнения, които възнаграждават експериментите с всеки един от бойците.

За разлика от постоянните скокове в предната част, тук ударението е поставено върху здравото стъпване на земята. С други думи, колкото и да е ефектна, въздушната акробатика тук няма да ви помогте много. Изпълнението на ударите е по-достъпно и не се налага да имате перфектна мускулна памет, за да извършвате най-разрушителните комбо атаки.

Едно от най-важните допълнения по отношение на геймплея е самата система V, която се състои от три елемента – V-Skills, V-Triggers и V-Reversals – всеки от които може да бъде изпълняван с относително проста комбинация от бутони. Поради това не бива да очаквате да научите комплексни поредици като фаталити ударите в Mortal Kombat X, но пък всичките такива маневри изискват добро познаване на отделните герои, затова задължително им отделете време. V-Skills атаките стават при комбинацията от среден удар и среден ритник. Точната атака зависи от конкретния герой, а ефектът може да варира от париране на врага при Ryu до активиране на торнадо при Rashid. След като напълните докрай V-Trigger скалата, може да активирате специалната атака на вашия герой. Тя отново зависи от това с кого играете, но резултатите винаги са интересни.

SFV-Shot-04

Говорейки за самите бойци, новите попадения са Rashid, Laura, Necalli и FANG и дизайнерите на Capcom са положили достатъчно усилия, за да ги направят интересни и уникални. Laura например има експлозивен капоейра стил от родната ѝ Бразилия, а хаотичните атаки на Necalli могат да бъдат наистина смъртоносни.

Освен да играете началото на кампанията, Street Fighter V ви предлага още тренировъчен режим, както и Survival режим, където се биете с вълни от все по-силни врагове. Най-важното, разбира се, е онлайн играта и е очевидно, че Street Fighter V е ориентирана най-вече в тази посока. За съжаление, сървърите все още не са много стабилни, но Capcom вече бърза да направи нужните промени.

Визуално Street Fighter V изглежда страхотно – анимациите са готини, моделите на героите са наистина колоритни и фактът, че играта е правена с енджина Unreal Engine 4 я прави достъпна за широк кръг от РС конфигурации.

Без съмнение, Street Fighter V е добра база за новото поколение бойни игри на Capcom. Недостатъчното съдържание и нестабилните сървъри са проблем, но това е нещо временно и напълно решимо. Компанията обещава солидна поддръжка и още много съдържание, така че спокойно може да гласувате доверие на най-новото издание на тази стара и популярна поредица.

Взето от pcmania.bg

The following two tabs change content below.

ТОП игри

Редактор
Научете повече за иновациите в света на компютърните, конзолните и онлайн игрите. Всичко за последните приложения и игри за мобилни устройства.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.