Professional Farmer 2014 – Ревю

Благодарение на лятната суша от заглавия и едно недобре обмислено наказание, което наложих сам на себе си, се налага да се нагърбя с нелеката задача да представя един истински колос в гейминга. Става въпрос за игра, колкото поглъщаща с атмосферата си, толкова и запленяваща с екшъна, който предлага. Игра, която ще ви държи на ръба на стола, докато я играете – ако, разбира се, преживяването може да бъде описано просто като игра. В действителност, то е по-скоро катарзис, душевен оргазъм и религиозно изживяване, съчетани в едно. Говоря, естествено за Farming Simulator 2014:

Мисля, че горното видео само по себе си беше достатъчно изчерпателно за неоспоримите качества на този еталон за качество в гейм-индустрията, но въпреки това ще се спра отделно на някои от плюсовете и минусите на играта:

+ Кокошките не експлодират. Това си е плюс, откъдето и да го погледнеш.

+ Графиката е изненадващо приятна за игра от този жанр. Това може и да не е толкова изненадващо, ако (за разлика от мен) сте играли повече от една игра от жанра.

+ Има нещо много дзен в цялото изживяване. Часовете текат в реално време, така че ако имате много свободно време и изгаряща омраза към полезни действия, този симулатор е точно за вас.

– Тракторите не могат да летят. Струва ми се, че това е пропусната възможност.

– Ограничени сте до само три вида животни, а всяка игра без кози автоматично губи две точки в моята книга.

farming simulator 14

– Ниска степен на реализъм – започвате с 20 хиляди евро. Кой фермер има 20 хиляди евро, просто лежащи си ей така?

– Нищо не може да бъде разрушено. Освен за физичния енджин, това говори зле и за посланието, което отправя играта. Нима не трябва да се премахне старото, за да поникне ново?

– Висока трудност – по нивата почти липсват аптечки или кутии с муниции. Трябва да пазите всеки куршум, за да можете да дадете отпор, когато извънземните дойдат и почнат да отвличат крави и да правят кръгове в житата ви.

– Остра липса на съседски фермерски дъщери, които да качите на удобната задна седалка на комбайна си.

В горната разбивка минусите като че ли са повече от плюсовете, но не се доверявайте на написаното слово. Единственото писание, което има смисъл да четете, е Фермерският Алманах. В него е записано, че Professional Farmer 2014 дели първото място в класацията за игра на годината, заедно с друг селскостопански симулатор, от Goat разновидност. А щом е записано в Алманаха, значи е факт.

Взето от PCmania.bg

The following two tabs change content below.

ТОП игри

Редактор
Научете повече за иновациите в света на компютърните, конзолните и онлайн игрите. Всичко за последните приложения и игри за мобилни устройства.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.