Преглед на COD Modern Warfare 2

call of duty modern warfare-2

Анализаторите очакват играта да надхвърли 500 милиона долара от продажбите си през първата седмица. Само за сравнение ще ви дам за пример примиерата на филма “Батман” , която спечели “само” 155.34 милиона долара през първата си седмица. Естествено, билет за филм е по-евтин от игра, но както и да се погледне половин милиард долара за блокбастър не е никак зле. Та ако четете това сте най-вероятно един от трите вида хора: един който вече си е поръчал играта, друг, който бойкотира продължението заради една или друга причина, или не-толкова гейм настроен човек, който играе максимум 1-2 игри на година, и е бил привлечен от голямото внимание около Modern Warfare 2.

Номер 3 – това трябва да е вашият избор.

Да, хората от третия вид трябва да изберат тази игра, но хората които държат финансите си изкъсо ще искат повече убеждение (разбираемо).

Modern Warfare 2 е главно направена за сингъл-плейър кампанията. Около 7 часов геймплей за хора, запознати с шутъри от първо лице и няколко повече за хора, нови в жанра. Историята следи няколко персонажа от западните специални части, опитвайки се да предотвратят глобален тероризъм, чиято цел е да насили САЩ и Русия да навлязат в конфликт. Спокойно мога да кажа, че историята е най-слабата част на играта.

Сигурно сте чули или видели леко скандалната мисията в играта, състояща се в терористична престрелка в летище, пълно с цивилни. Добре е да се отбележе, че графиката в точно тази мисия е по-слаба отколкото да речем – GTA 4, където можете свободно да се възползвате от услугите на проститутка, да я убиете и да и вземете печалбите. Това, което се опитвам да кажа е, че такъв вид насилие е нормално за видео игрите.

Също така – тази мисия може да се изиграе по желание, тоест можете да я прескочите ако искате. Само запомнете, че в тази PC игра ще трябва да убиете стотици, ако не и хиляди виртуални хора.

Досега получихте скандалност, малко клиширана история и добра доза геймплей време. Също така получавате и цял арсенал от оръжия: от пистолети до полуавтоматични картечници; от пушки до базуки; от мечове до полицейски щитове. Ще се биете и с разнообразие от военно превозни средства и самолети. Ще обиколите света, а дори и космоса.

Режимът „Специални Части“ взема части от кампанията и добавя някои подобрения, като ги разпределя, променя и адаптира с нарастваща трудност за кооперативна игра. Някои от тези част могат да се играят и от един играч, но най-впечатляващата новост е режимът на игра с различна перспектива. Например, в една от мисиите двамата играчи са разделени един от друг. Първият се опитва да напредва през открито пространство (подобно на нива) от точка А до точка Б. Между двете точки се намират множество препятствия, включващи: противникови армии, превозни средства и патрули. Вторият играч управлява въздушна артилерия, като наблюдава сцената от птичи поглед, „изпращайки“ подаръци към враговете на играч номер 1 във вид на ракети и снаряди. След това направлява първия играч и го прикрива с още експлозии и екшън.

Мълтиплейър режимът е най-великото нещо в Call of Duty: Modern Warfare 2. Ако сте нови в MW2 серията, най-вероятно вече сте чули комплименти за него. Той включва Deathmatch, Capture the Flag, Search and Destroy. Добро нещо в режима е работещата функция за намиране на достойни партньори, базирано на уменията на играча. Друго подобрение от предишната Modern Warfare игра (Call of Duty 4) е възможността за повикване на въздушни атаки.

Та за да завърша всичко: около 7 часа геймплей за основната кампания, още 15 за минаване на режима „Специален Режим“ и най-малко още 20 за отключване на всички бонуси в мултиплейър режима. Освен това винаги можете да продължите да играете мултиплейър режима щом всички бонуси са отключени. Преживяването – минус клишираната история – е върховно, по-върховно от всичко друго, което сте виждали тази година. Графиката е на революционно ниво, достойно за филмова лента. А и също като Батман: Тъмния Рицар – всеки ще говори за това.

The following two tabs change content below.

ТОП игри

Редактор
Научете повече за иновациите в света на компютърните, конзолните и онлайн игрите. Всичко за последните приложения и игри за мобилни устройства.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.