Fifa 16 – преглед

Fifa 16 – размисли и страсти.

Този преглед на Fifa 2016 идва малко късно, но както гласи българската поговорка: по-добре късно от колкото никога. Винаги съм бил на мнение, че спортният симулатор на ЕА Games е по-добър от PES и вероятно точно Fifa 16 доказва тази моя хипотеза. Естествено мнението е лично и не ангажиращо, като почти всеки пост в сайта.

Какво ново във fifa?

Екипа създал играта този път са обърнали по-голямо внимание не само на атаката, но и на защитата. В предните игри в защита беше почти невъзможно да се играе и общо взето през повечето време геймплей-а се състоеше в това да атакуваш. Въобще борбата за топката (дори в собственото поле) е доста по-динамична и интересна от колкото беше до сега, а също така е и решаващо за развитието на двубоя и какъв ще бъде крайният резултат.

ronaldo_fifa 2016

Изкуствения интелект на защитниците е променен изцяло, за наша радост промяната е в добра посока. Вече има много по интересни единоборства при центрирания и далечни пасове, които преди липсваха почти изцяло. Въобще борбата за топката е на всякъде по терена и намирането на непокрита зона от която да се възползвате е ключово, ако искате да побеждавате.

Анимациите също са подобрени, по бързо обръщане, по-бързи финтове и при падане след неуспешен шпагат ще имате възможност да настигнете противника и да опитате отново. Вратарите също имат доста по-добри рефлекси (при по-висока трудност), а головете в играта се случват по-рядко. Супер резултатни мачове почти няма или поне не толкова често, колкото в предните игри.

Ultimate Team е един от режимите, който е претърпял малко промени в новата игра, но определено промените са в правилната посока.

Кариерният режим за съжаление в последните няколко издания бива пренебрегван, но тук забелязваме също няколко малки промени. Една от тях е, че ще може да изиграете няколко мини турнира преди започването на същинския сезон и да спечелите допълнителни пари.

Добавяне на Женски отбор във fifa 2016 – това е една ключова промяна според мен и от ЕА Games получават моите адмирации за тази „добавка“. При игра с дамите определено се усеща по-бавното темпо и повечето свободни зони в защита, което от своя страна прави геймплей-а доста по-лесен. Но аз лично не вярвам някой да се задълбочи с играта си в този мод.

Определено fifa 2016 е претърпяла доста голяма трансформация в сравнение с предшественика си и си заслужава покупката.

The following two tabs change content below.

ТОП игри

Редактор
Научете повече за иновациите в света на компютърните, конзолните и онлайн игрите. Всичко за последните приложения и игри за мобилни устройства.
Тагове:  , , , ,

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.