Assassin’s Creed: Rogue – Ревю

Когато миналата есен Assassin’s Creed: Rogue се появи само за PS3 и XBOX360, това даде известно предимство на конзолните геймъри, които все още се придържат към бързо остаряващите конзоли от седмото поколение. В крайна сметка, те получиха „своята“ игра, която за няколко месеца не можеше да се играе нито на скъп персонален компютър, нито на новите конзоли на Sony и Microsoft.

Разбира се, имайки предвид комерсиализацията на гейм пазара в последно време, едва ли някой е очаквал, че тази своеобразна ексклузивност щеше да се запази кой знае колко дълго. И действително, не закъсня новината, че Assassin’s Creed: Rogue ще се появи за РС.

Това дава възможност на още повече геймъри да се запознаят с играта, да видят дали добрите отзиви, които тя получи са оправдани и не на последно място да подложат порта на щателен технически анализ.

На този етап историята в Assassin’s Creed: Rogue е добре позната, но ако случайно не сте се докосвали по никакъв начин до конзолната версия и нейните ревюта, ето за какво става въпрос. Сочена като продължение на Assasin’s Creed: Black Flag, новата игра ни пренася в ролята на Шей Кормак, който първоначално е част от братството на асасините, но едно предателство го кара да преосмисли приоритетите си и така той се присъединява към тамплиерите в търсене на отмъщение срещу своите бивши събратя. Всичко това се развива на фона на Новия свят от втората половина на 18 век, където пътуванията между колониите се редуват с набези в открито море, включително и такива, които ще ви отведат доста на север. Така ви очаква една кампания от поне 15-17 часа, която може да ви отнеме и повече, ако решите да претърсите голямата карта в опит да откриете всички нейни тайни и да опитате от всяка една дейност, която играта предлага.

Assasin's Creed: Rogue gameplay

Създаването на РС портове по принцип е доста деликатна задача и за съжаление не малко пъти сме виждали недоизпипани трансформации, които оставят горчив вкус в устата – от липса на достатъчно графични опции до непригодено за мишката и клавиатурата управление. В този случай обаче, спокойно можем да кажем, че Assassin’s Creed: Rogue за РС изглежда много по-добре от своя PS3/XBOX360 оригинал. Играта е разработена на базата на енджина, захранващ Black Flag и изглежда добре оптимизирана за новата си платформа. За разлика от други портове, където опциите за графични настройки са ограничени или практически липсват, Assassin’s Creed: Rogue ви предлага доста голям набор от опции, които може да промените спрямо вашите желания и параметри на конфигурацията.

Assasin’s Creed: Rogue върви с 1080р, поддържа Very High настройки, Anti-aliasing, различни допълнителни ефекти и V-Sync, така че с подходящата видео карта – да речем нещо от порядъка на GTX 900 серията, която изважда на показ най-доброто от новата Maxwell микроархитектура – спокойно може да пуснете играта на високи настройки и да докарате стабилни 60 кадъра в секунда, което е далеч на възможностите на конзолните версии. Не че Assassin’s Creed: Rogue не бе красива и в оригиналния си вид, но сега на показ излизат ефекти като океанските вълни, динамичната смяна на времето и др. ,които създават една страхотна приключенска атмосфера за игра, която е толкова тясно свързана със своя свят.

Assassins_Creed_Rogue_World
От друга страна обаче, не можем да отречем, че чисто технически, Assassin’s Creed: Rogue е едно поколение преди Unity. Next-gen енджинът, с който “другата“ Assasin’s Creed игра разполага я прави обективно по-добре изглеждаща…. когато геймплеят не се накъсваше от бъгове и гличове. Честно казано, ако счетете, че оптимизираната и пусната на максимални настройки РС версия на Assassin’s Creed: Rogue е за предпочитане пред напудрената, но нестабилна Unity, със сигурност няма да сте единствените.

Играта наистина върви доста гладко и моментите, когато имате възможност да видите по-обширни гледки от заобикалящия ви свят наистина са запомнящи се. Конзолната версия на играта понякога се задъхваше, когато трябваше да изобрази динамични сцени като например битки между кораби, когато трябваше да се справя с многобройни персонажи на екрана и поредица от ефекти, като се започне от стрелящите оръдия и се стигне до вълните. РС портът обаче е значително по-стабилен, което на свой ред ви дава по-голям контрол върху действието и позволява по-прецизни маневри.

Когато слезете на сушата също ви очаква един добре подреден и представен свят, в който зрителното поле е малко по-широко, отколкото преди. Това означава, че обектите във света няма просто да изкачат, когато ги наближите, а ще са си там, очаквайки просто да стигнете до тях. Ефекти като светлините и пушека също правят света по-красив и реалистичен.

Може да видите част от gameplay-а на играта в това видео(Внимание във видеото има споилери):

РС версията на Assassin’s Creed: Rogue е интересна с това, че е първата подобна игра, която поддържа технологията Tobii Tech, която следи движението на очите на играча и го използва в геймплея. Проблемът е, че за да се възползвате от тази опция ви трябва специален сензор с инфрачервени микропроектора, които сканират окото ви 50 пъти в секунда. Това позволява на камерата в играта да реагира на погледа ви и да се мести в посоката, в която завъртите очи. Екстрата безспорно е готина, особено за игра с толкова богат свят. Така например, различните обекти в него могат да реагират на погледа ви с анимация или звук, което създава страхотно усещане. Да не говорим, че в битките може да стреляте в една посока, а да гледате в друга, за да получите по-ясна представа за местоположението на врага. Ако пък отклоните поглед настрани, това автоматично паузира играта. Опцията за следене на погледа е интересна иновация, ако имате възможност да я пробвате, но предполагаме, че тя ще си остане недостъпна за повечето геймъри.

Като цяло, Assassin’s Creed: Rogue с лекота се оформя като версията на историческото приключение, която трябва да имате. Ubisoft Kiev е свършило добра работа с адаптацията на основната игра и предлага един стабилен и приятен за окото продукт. Появата на РС версия може да се разглежда като предвестник на някакъв тип Definitive/Deluxe/Remastered/Collector’s Edition (излишното се зачертава) за PS4 и XBOX One, но докато това стане – а засега няма никаква информация за подобно нещо – Assassin’s Creed: Rogue за РС трябва да задоволи всички ваши приключенски нужди.

Ревюто е взето от PCmania.bg! Играта може да закупите от тук, за 35 лв без физически носител, а просто key.

The following two tabs change content below.

ТОП игри

Редактор
Научете повече за иновациите в света на компютърните, конзолните и онлайн игрите. Всичко за последните приложения и игри за мобилни устройства.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.