Ark: Survival Evolved – Не напълно изгубеният свят

Ark: SurvivalEvolved

Допадат ли ви идеята за див multiplayer сървайвъл екшън, изпълнен с напрегнати престрелки, преследвания, битки за ресурси и динозаври? Ако отговорът ви е да, то Ark: Survival Evolved е играта за вас.

В момента, играта все още е в Early Access така че голяма част от функциите, включени в нея не са финализирани, и няма гаранция че ще бъдат запазени и в крайния продукт. Въпреки това, Ark: Survival Evolved се очертава като следващото голямо масово multiplayer преживяване. След като минете през менютата и настройките и си изберете сървър, се оказвате полуголи, захвърлени на брега на непознат остров. И още в първите мигове на играта, започва действието.

Заглавието е замислено за мултиплеър игра и PvP, но разбира се, за по-миролюбивите играчи присъстват и PvE сървъри. Интеракцията с другите играчи е силно препоръчителна – още от самото стъпване на острова ще ви се наложи да започнете да се приготвяте за оцеляване. Както в повечето подобни survival игри в Ark: Survival Evolved трябва да се грижите внимателно за състоянието на героя си – имате нужда от храна, топлина, почивка и т.н.

Ark: Survival Evolved

Ark: Survival Evolved включва опитомяването и използването на динозаври

Играта предлага задълбочена crafting система, с помощта на която можете да създадете почти всичко – храна, инструменти, оръжия, екипировка, укрепления и сгради. За целта, разбира се, имате нужда от ресурси. Около същите тези ресурси, в PvP сървърите се вихрят свирепи битки – както денем така и нощем. Дори и ако спечелите първоначалното сражение и успеете да съберете всичко необходимо преди враговете си, то не очаквайте да спите спокойно – нищо не спира останалите играчи да нахълтат в базата ви посред нощ и да окрадат всичко, което сте оставили без надзор.

Тези фактори създават прекрасни условия за PvP любителите но си имат и минуси. В повечето случаи, след като играчите се разделят на групички и създадат своите племена, започва борбата за надмощие, обикновено завършваща с една или две доминиращи групи, които се разпореждат с ресурсите и благата на острова в дадения сървър. На повечето играчи, за които не се е намерило място в тези групи обаче, не им остават много избори – повечето просто напускат и отиват да търсят друг сървър, а тези които останат трябва да се съобразяват с желанията на доминиращите племена.

За момента, най-големия минус на Ark: Survival Evolved се крие в оптимизацията на играта. Ако имате желанието да играете на стабилни детайли, ще ви е необходима доста солидна машина. Все пак играта е Early Access и се очаква тези проблеми да бъдат разрешени в скоро време. Заглавието се очертава доста интересно и повечето фенове на жанра са доста доволни от геймплея на който сме станали свидетели до сега. Остава само да стискаме палци и да се надяваме, че пичовете от Studio Wildcard ще довършат работата по отрочето си не само бързо но и качествено.

The following two tabs change content below.

bkk

bkk е геймър, със страст към RPG и MMORPG игрите, занимавал се с гейминг от 90те до ден днешен. Трудните и предизвикателни игри, изискващи внимателно планиране и прецизно оптимизиране обикновено предизвикват най-голям интерес у него и поради това Rogue-like заглавията обикновено получават допълнително внимание. Писането на статии е колкото хоби толкова и необходима част от всекидневието му, като целта обикновено бива доставянето на еднакво количество информация както за незапознатия новак, така и за hardcore играча.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.