Wildstar скоро ще бъде F2P

Wildstar

Wildstar съвсем скоро ще се превърне в Free To Play заглавие.

Wildstar е игра, която излезе с гръм и се сгромоляса с трясък. Въпреки приятната графика, интересна атмосфера и зарибителен gameplay, заглавието стартира с прекалено много бъгове и проблеми. Това коства на създателите на играта не огромна част от потребителската им база но и доверието на феновете. Наистина, би било трудно да намерите по-негативно настроени към бъдещото на любимата им игра потребители. Официалния форум на заглавието за отрицателно време се изпълни с негативни постове и теми които още повече влошиха и без това лошия му старт.

Поради това, когато пичовете от Carbine Stuidos обявиха че Wildstar ще става f2p (free to play) тази есен никой не остана изненадан. Даже напротив – коментарите на потребителите бяха най-вече от типа на „най-сетне“ и „еее доживяхме го“. Дали това е правилния път, по който Wildstar да поеме няма две мнения – играта трябва или да стане по-достъпна за масовите потребители или да бъде оставена да умре на спокойствие. Разработчиците твърдо отказваха да се насочат към f2p ужасно дълго време, но кой може да ги вини – трудно е да приемеш че най-големия ти проект се е окончал с провал.

Wildstar

Wildstar се оказа прекалено трудна за средностатистическия геймър

Много хора си задават въпроса : Какво се обърка? Защо Wildstar не пожъна огромните успехи на които очевидно бе способна, поне според обещанията и идеите, разкрити в ранните етапи на разработка? На първо място е бюджета. Пичовете от Carbine се бяха нагърбили с ужасно голяма и тежка задача за скромните им способности. Опита им да се конкурират с отрочето WoW на Blizzard нямаше как да успее като се имат в предвид ограничените им (в сравнение с Blizz) средства. Да си го кажем в прав текст – в наше време MMO играчите са мързеливи. Повечето предпочитат да могат да го дават по-спокойно без да губят възможността да минат през end game content-а на играта (за това можем да виним само Blizz и тяхна склонност да угаждат на casual играчите. Wildstar не предлагаше такава опция. Личеше си, че играта е правена от hardcore играчи за hardcore играчи. Проблема е, че в наше време този тип хора се броят на пръсти и няма как целия екип на Carbine да изхрани семейства си благодарение на месечните такси плащани от тях.

 

Wildstar изискваше голяма доза време, посвещение и енергия. Голяма част от гилдиите, които започнаха играта от първия ден напуснаха, преди дори да достигнат до end game content-а. Може би пичовете от Carbine щяха да имат по-голям успех ако бяха release-нали няколко години по-рано.

[youtube width=“560″ height=“315″ id=“iwHbH812WxE“ ]
The following two tabs change content below.

bkk

bkk е геймър, със страст към RPG и MMORPG игрите, занимавал се с гейминг от 90те до ден днешен. Трудните и предизвикателни игри, изискващи внимателно планиране и прецизно оптимизиране обикновено предизвикват най-голям интерес у него и поради това Rogue-like заглавията обикновено получават допълнително внимание. Писането на статии е колкото хоби толкова и необходима част от всекидневието му, като целта обикновено бива доставянето на еднакво количество информация както за незапознатия новак, така и за hardcore играча.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.