Way of the Samurai 4 и на PC

Way of the Samurai 4

Най-сетне Way of the Samurai 4 излезе и за PC. Играта предлага интересен микс от интриги и битки заплетени около история с 10 различни възможни финала.

 

Way of the Samurai 4 е игра, направена с идеята за преиграване. Тя разполага със система, подобна на популярните в източните игри new game+ режими: когато приключите с историята, ви се дава възможност да започнете от самото начало, запазвайки наличната си екипировка и умения. Пичовете от Acquire са направили това за да могат играчите да се докопат до всичките различни финали. Имайте в предвид, че не всеки завършек е еднакво лесен за достигане, тъкмо напротив – някои от тях ще ви накарат да се поизпотите доста.

Действието в четвъртото Way of the Samurai заглавие се развива в Amihama – малко измислено пристанищно градче. Годината е 1855 и самураите все още шават из улиците, рамо до рамо с чуждоземните англичани. Амихама е място преизпълнено с интриги, около който се върти и историята на играта. Ще можете да изберете между три фракции, като това сериозно ще ограничи свободата ви на действие в даденото преиграване. Имайте в предвид обаче, че реално няма особено значение към кого се присъедините първо – в края на краищата ако преиграете играта достатъчно пъти ще преживеете всички възможни ситуации.

Way of the Samurai 4

Геймплея на Way of the Samurai 4 е приятен микс от история, разговори, мини-игри и битки. Държа да отбележа, че разговорите са с една идея по-забавни и леки, което на моменти сериозно би може да навреди на атмосферата на играта (ако ви притесняват подобни неща). Имате възможността да заговаряте почти всяко NPC, което срещнете и доста от тях имат какво да ви кажат. Играта предлага известно количество странични задачи и quest-чета а голяма част от женските персонажи предлагат възможности за романтични забавления (ако подберете думите си правилно).

Битките в играта са доста интересни, макар и леко … странни. Контрола с клавиатура не е от най-интуитивните, но след като веднъж му свикнете, няма да ви създава особено големи главоболия. Героя ви може да научи редица бойни стилове и да използва разнообразни оръжия, но в центъра на играта е боя с мечове. Всяко оръжие си има точки за здравина, които намаляват когато удряте противниците си и ще ви се налага да се грижите внимателно за добрите си мечове, ако имате желанието да ги запазите.

Way of the Samurai 4 предлага интересни преживявания, особено като се има в предвид краткостта на самото заглавие. Дори за геймърите със сериозно ограничено време не би трябвало да представлява проблем да минават през едно преиграване на сядане (освен ако не са напълно нови в поредицата).

The following two tabs change content below.

bkk

bkk е геймър, със страст към RPG и MMORPG игрите, занимавал се с гейминг от 90те до ден днешен. Трудните и предизвикателни игри, изискващи внимателно планиране и прецизно оптимизиране обикновено предизвикват най-голям интерес у него и поради това Rogue-like заглавията обикновено получават допълнително внимание. Писането на статии е колкото хоби толкова и необходима част от всекидневието му, като целта обикновено бива доставянето на еднакво количество информация както за незапознатия новак, така и за hardcore играча.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.