Volume – Модерният Робин Худ Симулатор

Volume

Сред множеството независими стелт симулатори в наше време, малко игри успяват да изпъкнат над конкуренцията. Някои го постигат чрез атмосфера, други чрез чист gameplay. A тези заглавия, които разполагат и с двете блестят като същински скъпоценни камъни.

Действието в Volume се развива в напълно симулирана стелт обстановка. Вашата цел е да помогнете на героя, над който поемате контрол, да премине през нивата жив. Не е нужно да бъдете напълно невидими – ако ви забележат, гардовете имат разнообразни умения с които да вгорчат живота ви, но разполагате с достатъчно начини да се отървете от тях, стига да можете да мислите бързо. Играта е доста взискателна към играча – изискват се светкавични реакции, бързо мислене и способност да се нагаждате към околната среда.

Volume screenshot

Gameplay
Играта разполага с кампания от предварително изготвени мисии, както и с доста мощен редактор на карти, благодарение на който можете да продължите да се забавлявате дълго след като привършите с историята. Създателя на играта набляга на идеята за user generated content, подчертавайки че именно там се намира end game-a на заглавието му. Целта (за повечето играчи, поне) е не само да завършите нивото успешно – искате да изпреварите останалите играчи и да подобрите тяхното време. За сметка на това, Volume не е твърде сурова към новаците в жанра, предоставяйки ви десетки checkpoints из нивата от където можете да продължите ако умрете. А умирането, поне в началото, е доста често събитие в света на Volume. Вашият човек разполага с издържливостта на комар и всеки шамар, куршум и общо взето крив поглед ще ви изпраща обратно на последния чекпойнт. Когато придобиете необходимите умения обаче, играта доста бързо ще се превърне в състезание с времето, вместо надпревара със смъртта.

Графика, Звук, Атмосфера
Както вече споменах (цитирайки автора на играта), Volume е общо взето модерната версия на Робин Худ. Цялата история на заглавието е вдъхновена от приключенията на прочутия Робин от Локсли, пренесена в бъдещето. Графично, Volume може и да не изглежда особено впечатляващо на пръв поглед, но стила на играта пасва перфектно на историята и в комбинация с доброто озвучения създава учудващо приятно преживяване.

The following two tabs change content below.

bkk

bkk е геймър, със страст към RPG и MMORPG игрите, занимавал се с гейминг от 90те до ден днешен. Трудните и предизвикателни игри, изискващи внимателно планиране и прецизно оптимизиране обикновено предизвикват най-голям интерес у него и поради това Rogue-like заглавията обикновено получават допълнително внимание. Писането на статии е колкото хоби толкова и необходима част от всекидневието му, като целта обикновено бива доставянето на еднакво количество информация както за незапознатия новак, така и за hardcore играча.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.