Видео игри от ново поколение – Адам Ледерер в България

Бях помолен да пусна една новина, а както знаете аз почти винаги съм готов да публикувам тук всичко свързано с видео игрите, дори новините да са малко, като рекламно съобщение. Надявам се някои от вас да проявява интерес към подобен вид събития и ако е свободен да се възползва.

Видео игри от ново поколение – Адам Ледерер в България

Feel дизайнерът на thatgamecompany идва по покана на ONE DESIGN WEEK 2015

Седмото издание на международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK 2015,  провеждащ се в Пловдив между 19 – 28 юни, с подкрепата на Община Пловдив и Фондация Америка за България, обръща специално внимание на една от най-атрактивните и бързо развиващи се сфери на съвременния дизайн – гейм индустрията. Фестивалът се организира в подкрепа на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Специално за централното събитие на фестивала – професионален форум, който се провежда на 27-ми юни (събота) в Дом на културата „Борис Христов“ ,  в България пристигна Адам Ледерер – програмист и дизайнер на базираната в Лос Анджелис компания за видеоигри thatgamecompаny.

Адам Ледерер

Адам Ледерер

thatgamecompany е американско независимо  студио, основано през 2006 от Килии Сантияго и Женова Чен след дипломирането им от Университета на Южна Калифорния. Видеоигрите на thatgamecompany са първите, които са част от постоянните колекции на Музея за модерно изкуство в Ню Йорк и Смитсоновия музеен комплекс. Откакто е създадена компанията, тя е награждавана от Британската филмова и телевизионна академия и от Избора на създателите на видеоигри. Освен това thatgamecompany  имат номинация и за престижните награди  „Грами”.

Игрите им са новаторски и смели, но едновременно с това достъпни за масовата публика, защото се фокусират  изцяло върху емоциите на играчите.  Компанията използва интерактивността, за да накара хората да изпитват различни емоции, и игрите й са направени така, че да са достъпни дори за хора, които нямат  предишен опит с видеоигри.

Адам Ледерер се присъединява към екипа на thatgamecompany през 2012 г., след като завършва Университета Carnegie Mellon със специалност „Entertainment Technology”. За работата си на feel дизайнер той разказва, че негова основна цел е да създава уникална и ефектна атмосфера, позволявайки на емоции, които не могат да бъдат вербализирани, да бъдат усетени от играчите чрез различни пространства и детайли от играта.

В своята лекция по време на форума на ONE DESIGN WEEK 2015 Адам Ледерер, който идва в България с подкрепата на Посолството на САЩ, ще обърне специално внимание на потенциала на масовия пазар за интерактивни забавления.

Повече информация за форума и билети за събитието ще намерите на www.edno.bg и Facebook страницата на ONE DESIGN WEEK – https://www.facebook.com/OneDesignWeek.

За фестивала:
ONE DESIGN WEEK е международен фестивал за дизайн и визуална култура. Събитието се организира в подкрепа на Пловдив Европейска столица на културата 2019.
ONE DESIGN WEEK се организира от платформата за култура ЕДНО. Освен основната изложба и професионален форум с изтъкнати имена от сферата на съвременния дизайн седмото издание на ONE DESIGN WEEK включва редица инициативи със свободен достъп за широката публика – изложби, творчески работилници, дискусии, лекции, детска програма, филми, партита и т.н.ONE DESIGN WEEK е платформа, която стимулира и подкрепя развитието на дизайн професионалистите в България. Същевременно целта на събитието е да представя и популяризира устойчиви и стойностни практики за по-добра и смислена визуална среда от цял свят. Сред другите ежегодни фестивали на ЕДНО са ONE ARCHITECTURE WEEK и ONE DANCE WEEK.

The following two tabs change content below.

ТОП игри

Редактор
Научете повече за иновациите в света на компютърните, конзолните и онлайн игрите. Всичко за последните приложения и игри за мобилни устройства.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.