The Witcher 3 ще получи NG+ режим

The Witcher 3

Вчера поляците от CDPR обявиха, че The Witcher 3 ще получи NG+ режим във free DLC пакет.

Популярното екшън-RPG заглавие от трето лице – The Witcher 3 получава New Game Plus режим в последния, 15ти Free DLC пакет. New Game Plus (за по-кратко NG+) режимите са популярни най-вече в източните игри. Те ви предлагат възможността да преиграете дадено заглавие повече от веднъж след завършването на историята му, започвайки от самото начало, запазвайки всичките си умения и екипировка като противниците имат повече жизнени точки и нанасят по-големи щети (Normal, Nightmare и Hell трудностите в Diablo 2 си бяха чисти NG+ режими, например). Такъв вид режим ще дойде много добре на феновете на Вещерът, тъй като третата игра си е доста лесничка и по едно време се стига до момента в който нищо не може да стъпи и на малкия пръст на Гералт.

The Witcher 3

The Witcher 3 донесе огромен успех на малкото полско студио CD Projekt Red

CDPR в момента е едно от най-хвалените и уважаваните от геймърите студия, най-вече поради усилията, които положиха по последното си творение – The Witcher 3. Поляците бяха напълно неизвестни преди да се наемат да създадат първата игра от Witcher поредицата, базирайки я върху популярните фентъзи романи на Анджей Сапковски. И въпреки, че заглавието не беше особено блестящо откъм геймплей елементи, то голяма част от феновете на книгите се влюбиха в него почти моментално. Личеше си, че играта е разработвана от фенове за фенове – атмосферата беше изпипана в типичния за Вещерът стил, алхимията и допълнителната информация за гадините беше приятно детайлна и т.н. Разбира се, заглавието си имаше редица недостатъци, но в края на краищата донесе на CDPR достатъчно приходи за да може и втората им игра да види свят. Там, нещата само се подобриха – играта беше много по-красива, по-плавна и предлагаше повече възможности в почти всяка категория. Именно благодарение на нея, студиото набра стабилна популярност и ресурси, които вложи в последното заглавие.

С The Witcher 3, CDPR надминаха всички очаквания. Играта предлага зашеметителна графика, приятно плавна бойна система, множество интересни странични мисии, задълбочена система за развитие на персонажа и т.н. И въпреки, че след главозамайващия успех на играта, студиото можеше да си изтупа ръцете и да започне да продава DLC пакети с различни дрешки за главните герои, бонус куестчета и подобни, те избраха коректния подход, правейки нещо на което малцина разработчици биха се решили в наше в време – Free DLC.

Според думите на CDPR, The Witcher 3 е била издадена прекалено рано и все още има доста неща, които трябва да се доизпипат. Като компенсация за това, студиото издаваше по едно безплатно DLC, което всички собственици на играта имат възможността да си свалят. Освен обещаните bug fixes, феновете до сега получиха – няколко нови брони (с различни статистики и изисквания), нови куестове, нови дрешки за Трис, Йен и Цири и нови карти (за мини-играта Gwent).

The following two tabs change content below.

bkk

bkk е геймър, със страст към RPG и MMORPG игрите, занимавал се с гейминг от 90те до ден днешен. Трудните и предизвикателни игри, изискващи внимателно планиране и прецизно оптимизиране обикновено предизвикват най-голям интерес у него и поради това Rogue-like заглавията обикновено получават допълнително внимание. Писането на статии е колкото хоби толкова и необходима част от всекидневието му, като целта обикновено бива доставянето на еднакво количество информация както за незапознатия новак, така и за hardcore играча.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.