Satellite Reign – Наследникът на Syndicate

Satellite Reign

Satellite Reign e стратегическа екшън игра, духовен наследник на Syndicate играта от миналото. Тук поемате контрол на отряд наемници намиращи се в модерен град, кипящ от беззаконие.

Някои от по-старите геймъри най-вероятно си спомнят култовия Syndicate от 1993. За времето си играта разби всички очаквания, както на кибер-пънк феновете, така и на любителите на тактическите игри, давайки им невероятна свобода на действие в един кибернетично аугументиран свят. Satellite Reign е директния духовен наследник на това заглавие, който неотдавна бе Kickstart-нат от 5 Lives Studios. Тук ви се предоставя почти абсолютна свобода на действие, като историята е поставена на по-заден план, давайки път на геймплея.

Геймплей
Според думите на създателите на играта, Satellite Reign е стратегическа игра в реално време, базирана на класове. Всеки от наемниците, съставящи вашият малък отряд, принадлежат към различни класове, всеки от които идва със собствените си плюсове и минуси както и специални умения. Soldier класа например, е силно специализиран в директен бой и разполага с умения, подходящи за директен бой (стрелба). Infiltrator-ите са обратната страна на монетата – както името на класа подсказва, тези пичове са специализирани в промъкването и незабележимото проникване зад вражеската линия, разполагайки със stealth умения и оръжия за близък бой. Най-интересния клас в играта обаче, безспорно са Хакерите. С тяхна помощ можете не само да превъзмогвате всевъзможните врати и препятствия из нивата, но и (след известна инвестиция в дадените умения) да влияете директно върху идеите и поведението на повечето NPC-та.

Satellite Reign

Макар графиката на Satellite Reign да не е невероятно детайлна, то тя определено си върши работата достатъчно добре.

 

Атмосфера и Графика
Атмосферата в Satellite Reign определено е на доста високо ниво и то не само благодарение на интересния setting и възможностите за интеракция с NPC-тата и света. Звука и графиката, макар и неспособни да се мерят с ново излезлите мултимилионни заглавия заливащи пазара в наше време, си вършат работата повече от добре – ефектите са радост както за окото така и за ухото. Историята на играта (без да навлизаме в каквито и да е спойлери) е интересна и ангажираща, но е с една идея по-клиширана и семпла отколкото на повечето фенове на жанра би им се искало.

Напоследък, благодарение на Kickstarter, се пръкват все повече и повече интересни стратегически заглавия от този тип, което носи голяма радост на повечето фенове на жанра (като мен). Остава само да се надяваме, че останалите независимите разработчици ще си вземат бележка от успеха на тези игри и вместо да продължават да бълват безкрайна редица от недовършени zombie survival игри с crafting елементи, ще се опитат да сътворят нещо смислено от типа на Satellite Reign.

The following two tabs change content below.

bkk

bkk е геймър, със страст към RPG и MMORPG игрите, занимавал се с гейминг от 90те до ден днешен. Трудните и предизвикателни игри, изискващи внимателно планиране и прецизно оптимизиране обикновено предизвикват най-голям интерес у него и поради това Rogue-like заглавията обикновено получават допълнително внимание. Писането на статии е колкото хоби толкова и необходима част от всекидневието му, като целта обикновено бива доставянето на еднакво количество информация както за незапознатия новак, така и за hardcore играча.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.