Paladins – Първия директен конкурент на Overwatch

Paladins

Hi-Rez Studios се гласят за конкуренция с най-новото отроче на Blizzard. Paladins ще бъде отборна FPS игра, съсредоточена върху стратегически геймплей, включваща елементи на character progression.

На кое наскоро обявено заглавие ни напомня описанието по-горе? А да – на Overwatch. Не че в конкуренцията има нещо лошо, тъкмо напротив. Именно конкуренцията подтиква разработчиците да си дават повечко зор, за да може тъкмо техния продукт да бъде предпочитан от феновете. Разбира се, в случая с Hi-Rez, пичовете от Blizz най-вероятно не се чувстват особено заплашени. Компанията разполага с огромна база фенове, които биха играли всяко нещо към което е прикачено името на любимия им разработчик, независимо от състоянието му или качеството на конкурентния продукт. Но пък току-виж Hi-Rez се понапънат малко и ни поднесат някоя и друга по-интересна и заплетена изненада.

Paladins

Paladins най-малкото предлага изключително шарен и приятен art style

Paladins следва познатия на всички модел на TF2. Всеки играч, поема контрол над избран от него герой, разполагащ със собствен арсенал от оръжия и умения. Всеки герой е повече или по-малко специализиран в дадена зона благодарение на арсенала си, което го прави подходящ за определени роли. Големия тежък тип изпъква най-вече на фронта, кекавата мацка с лъка предпочита да пази дистанция от опонентите и т.н.

Най-голямата разлика между Paladins и конкурентните заглавия се състои в mount системата и картите, предлагащи customisation на уменията на героите (за които разбира се, информацията е меко казано оскъдна на този етап). В момента FPS пазара не е особено препълнен с игри, предлагащи лични mount-ове с цел придвижване из нивата, но като се замисли човек, FPS-ите включващи vehicular combat с лопата да ги ринеш. А в края на краищата няма особена разлика между кон, космически кораб и танк, особено ако можем да ги използваме само за придвижване от точка А до точка Б, нали?

Paladins ще може да бъде тествана на Gamescom но официалната дата на излизане още не е определена. Едно е сигурно обаче – заглавието няма да излезе преди края на 2015.

The following two tabs change content below.

bkk

bkk е геймър, със страст към RPG и MMORPG игрите, занимавал се с гейминг от 90те до ден днешен. Трудните и предизвикателни игри, изискващи внимателно планиране и прецизно оптимизиране обикновено предизвикват най-голям интерес у него и поради това Rogue-like заглавията обикновено получават допълнително внимание. Писането на статии е колкото хоби толкова и необходима част от всекидневието му, като целта обикновено бива доставянето на еднакво количество информация както за незапознатия новак, така и за hardcore играча.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.