Нови подробности около Fallout 4

Fallout 4

На тазгодишния Quakecon, разработчиците на Fallout 4 разкриха редица от апетитни подробности около предстоящата игра.

На Quakecon 2015, пичовете от Bethesda решиха да ни дадат още малко информация, относно предстоящото заглавие. Както всички вече знаем от трейлърите на играта, вярното куче отново ще бъде до нас. Dogmeat се завръща и този път той ще бъде базиран върху кучето на главния дизайнер на играта и то не само на външен вид. Разработчиците са прекарали десетки часове, записвайки движенията и поведението на четирикракия приятел на човека, за да могат да превърнат Dogmeat във възможно най-детайлното компютърно подобие на истинско куче. В рамките на Fallout 4, ще имате възможността да се срещнете с Dogmeat доста бързо, малко след като излезете от стартовата зона. В четвъртата игра, косматия приятел ще има и разширени геймплей функции – вече ще можете да го изпращате да разузнава и събира ресурси из някои от къщите покрай които минавате, докато вие се занимавате с нещо друго.

Fallout 4

Dogmeat в Fallout 4 е моделиран върху кучето на главния level designer

Разработчиците на играта също така подхвърлиха няколко имена на NPC-та и техните роли в света на Fallout 4. Ще имате възможността да се срещнете с тези персонажи и да взаимодействате с тях по време на различни етапи от gameplay-a.

  • Preston Garvey – лидера на една от главните фракции, към които можете да се присъедините в новия Fallout. Главния щаб на организацията му – Commonwealth Minutemen, се намира в Конкорд, Масачузец.
  • Piper – харизматична мацка, способна да си проправи път през всякакви ситуации, с помощта на чара си. Ще я срещнете близо до Diamond City, селище разположено сред развалините на Fenway Park.
  • Mr Handy – роботизирания прислужник, познат ни също така под името Codsworth. Ще се сблъскате с него доста рано и ще имате възможността да се насладите на хапливите му реплики (озвучени от Stephen Russell – човека, озвучаващ Garrett от поредицата Thief).

Относно gameplay страната на заглавието, Bethesda споменаха няколко думи за начина, по който ще можем да развиваме героя си. Всеки път, когато вдигнем ниво, ще можем да отключим или повишим по един perk, който директно ще взаимодейства със способностите ни. Кои от perk-овете ще бъдат достъпни и кои не, ще зависи напълно от разпределението на S.P.E.C.I.A.L точките ни – всеки показател е свързан с 10 perk-a и за да стигнем до дадения perk ни трябва определено количество точки в показателя му. Колкото повече точки поставяме в тази графа, толкова по-силни ще стават достъпните perks. Това означава, че ще имаме избор между общо 70 базови perk-a, повечето от които ще подлежат на подобрения.

Fallout 4 се очертава да бъде едно от най-интересните заглавия на хоризонта, определено заслужаващо да носи името на поредицата. Остава само да стискаме палци този път творението на Bethesda да съдържа по-малко бъгове.

The following two tabs change content below.

bkk

bkk е геймър, със страст към RPG и MMORPG игрите, занимавал се с гейминг от 90те до ден днешен. Трудните и предизвикателни игри, изискващи внимателно планиране и прецизно оптимизиране обикновено предизвикват най-голям интерес у него и поради това Rogue-like заглавията обикновено получават допълнително внимание. Писането на статии е колкото хоби толкова и необходима част от всекидневието му, като целта обикновено бива доставянето на еднакво количество информация както за незапознатия новак, така и за hardcore играча.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.