Inspirit – Хибридното ММО влиза в Open Beta

Inspirit Online

OBT периода на корейското заглавие Inspirit започва на 24ти Юли. Играта предлага хибриден геймплей с top-down перспектива, i-framess, knockdowns и stagger mechanics, широк набор от активни умения и PvP арена.

В последно време, MMORPG жанра е в тъжен застой. Всеки се опитва или да копира WoW или да създаде ново заглавие, което да е коренно различно. В резултат на това средностатистическото MMO, което се опитва да се различава от отрочето на Blizzard разполага с не повече от 10 активни умения, изключително семпъл геймплей и напълно безсмислени механики. Не че имаме нещо против идеята за избягване на множество skillshot умения в PvP и PvE, но на никой от западните разработчици не му стиска да реализира концепцията правилно и да добави i-frames. В резултат на това се пръкват недообмислени заглавия ала-Wildstar, имащи огромен потенциал който за нещастие си остава нереализиран. Представете си само колко по-задоволително би било ако разполагахте с възможността да избягвате противниковите умения активно, вместо чрез простото шаване наляво и надясно. Разбира се, този тип игри не се харесва на повечето съвременни геймъри тъй като е доста по-различен от всичко, с което са свикнали. А всички знаем, че средностатистическия MMO геймър не обича промените.

Корейците, за наше щастие обаче, нямат подобни проблеми. Техните игри пращят от качествено замислени и (почти) напълно кадърно изпипани бойни системи. Заглавия от типа на Dragon Nest и TERA са добри примери за интересна RPG система, разполагаща с голям набор от активни умения, i-frames, stagger и knockdown (след Ability Pruning-a в WoW повечето класове в хитово заглавие на Bliz имат достъп до по-малко от 20 различни умения). Inspirit – играта за което става дума тук е едно от тези заглавия, макар да принадлежи към леко различен жанр.

Inspirit Online

Разликата между расите в Inspirit Online е напълно козметична

Inspirit е игра, в която поемате контрол над един от (за сега) четири класа. Класовете са класическите изтъркани фентъзи стереотипи – рицар, маг, жрец и стрелец. Първия въпрос, който човек си задава когато погледне screenshot или видео от тази игра е „какво аджеба е това?“. Заглавието се класифицира като ММО, но изглежда и оставя усещането за екшън RPG игра от типа на Diablo, Sacred и Titan’s Quest. Ще ви се налага да се борите с безкрайни орди от чудовища, подобно на гореспоменатите игри, като в края на всяка инстанция ви очаква битка с бос. До тук добре. Сега идва интересната част.

Бойната система на играта на пръв поглед напомня за ARPG заглавията от миналото но е изпипана качествено (за разлика от тази в по-модерните заглавия) – ако се дръпнете от анимацията на противника докато той замахва, няма да понесете щети. На пръв поглед това не е кой знае какво, но явно съвременните разработчици са забравили как точно се постига този ефект и новите ARPG-та правят тъкмо обратното – дори да се телепортирате на цял екран разстояние, ако някои от противниците ви замахнат, damage-a ще ви влезе. Това се вписва идеално в следващата част от бойната система на играта, а именно:

I-frames & Knockdowns – тъкмо това е фактора, отличаващ Inspirit oт 90% от заглавията на пазара. MMO Игрите, предлагащи подобни възможности в наше време, се броят на пръстите на една ръка и новите заглавия в тази категория са си чист повод за празнуване у феновете. Играта разполага със специфични умения, позволяващи ви да избегнете всички щети и CC ефекти докато същевременно нанасяте собствените си такива. И въпреки че не звучи особено революционно или интересно (ако не сте запознати с този тип бойни системи) то само почакайте докато пробвате PvP аспекта на играта!

В PvP режима, играчите се разделят на два отбора и битките се развиват на специална арена, в формат 1v1, 2v2, 3v3, 4v4 или 12v12. Разбира се, баланса между класовете е далеч от идеален и когато попаднете в средата на по-солидно меле всичко става изключително хаотично. Не забравяйте обаче, че играта все още е в Closed Beta и ще стане достъпна за широката публика едва на 24ти Юли.

The following two tabs change content below.

bkk

bkk е геймър, със страст към RPG и MMORPG игрите, занимавал се с гейминг от 90те до ден днешен. Трудните и предизвикателни игри, изискващи внимателно планиране и прецизно оптимизиране обикновено предизвикват най-голям интерес у него и поради това Rogue-like заглавията обикновено получават допълнително внимание. Писането на статии е колкото хоби толкова и необходима част от всекидневието му, като целта обикновено бива доставянето на еднакво количество информация както за незапознатия новак, така и за hardcore играча.

Оставете коментар

Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.