Към съдържанието • Влезте в профила си за да пишете
2 отговора на тази тема

#1 admin

admin

  Потребител

 • Administrators
 • 1505 Мнения:
 • Time Online: 4d 9h 8m 40s

Публикувано 23 август 2014 - 01:48

Прикачен файл  10869956735_96e791c913.jpg   66,12K   2 Брой сваляния
 
Такааа, реших, че ще е хубаво да се направи една тема, която дава отговори на много въпроси относно PS4, PS+ и PlayStation Store. Другата тема за PS4 се пълни с много мнения и се питат едни и същи въпроси по-няколко пъти, а отговорите остават назад в темата. За да се избегне това спамене на въпроси, реших да набавя един сбор от въпроси и отговори отностно какво е PS+ и за какво е нужен на PS4, както и други въпроси относно PlayStation Store. Използвал съм официалните въпроси и отговори публикувани в сайта на Sony България, както и съм добавил и други често срещани тук в форума. 
 
 
Необходим ли ми е PlayStation Plus, за да проведа multiplayer геймплей на PS4?
Да! Необходим ви е абонамент за PlayStation Plus, за да проведете онлайн multiplayer гейминг на вашата система PS4.
 
 
Геймърите, които не са членове на PS+ ще могат ли да играят безплатно онлайн игри на PS4?
Определени заглавия, които са базирани на free-to-play модела, няма да изискват абонамент за PlayStation Plus. Към този списък спадат заглавия като: Blacklight Retribution, DC Universe Online и War Frame. 
 
 
Мога ли да играя онлайн, без абонамент в PS+?
Най-общо казано – не. Членството в PlayStation Plus е необходимо, за да играете по-голямата част от онлайн заглавията за PS4. Съществуват и няколко free-to-play multiplayer игри, които ще бъдат достъпни, без да ви е необходим PS+ абонамент. Също така обявенато ММО The Elder Scrolls Online, също няма да изисква абонамент за PlayStation Plus, за да се играе, но ще е нужно да се плащат месечни такси за самата игра.
 
 
Ако не съм член на PlayStation Plus, но влезна с акаунта си на PS4 система, притежавана от абонат на PS+ – то ще мога ли да играя онлайн?
Да. Дори и да нямате членство в PS+, ще имате възможност за достъп до онлайн multiplayer, ако ползвате PS4 система, която се ползва като "Primary" (основна) от абонат на PS+. Това означава че, ако един от вашите съквартиранти е абонат на PlayStation Plus, то всички в домакинството ще могат да ползват онлайн multiplayer. Още нещо, на същата PS4 система, всички игри или съдържание, закупени от един потребител, ще бъдат достъпни и за другите играещи на конзолата (освен ако съдържанието е недостъпно, поради изтекъл срок).
 
 
Колко потребителя могат да играят онлайн multiplayer на една PS4 система, регистрирана като "Primary" (основна) за PS+ абонат? 
Всички потребители могат да играят онлайн multiplayer. До 4-ма потребители могат да се вписват едновременно на една и съща PS4 система. Всички те ще имат достъп до multiplayer сесии, стига PS4 системата да е идентифицирана като “Primary” (основна) притежавана от PS+ абонат.
 
 
Колко местни акаунта могат да бъдат създадени на системата PS4?
Системата PS4 поддържа до 16 локални акаунта.
 
 
Какви са ползите на PS4, разполагайки с PlayStation Plus абонамент? Какво ще пропусна, ако не закупя членство в PS+?
PlayStation Plus е абонаментна онлайн услуга за конзолите PlayStation. Услугата осигурява достъп онлайн достъп до най-добрите* заглавия за PS4™, PS3™ и PS Vita всеки месец (за срока на членството), ексклузивни отстъпки в PS Store и много други.
 
 
Какви функции ще бъдат достъпни с PlayStation Plus на системата PS4?
Следните преимущества ще бъдат достъпни само за абонатите на PlayStation Plus (PS4):
 
Онлайн Multiplayer
Насладете се на съревнования и екипни multiplayer игри, посредством интернет връзка;
Instant Game Collection™ ( Бърза колекция от игри )
Вземете своя достъп до най-добрите* PS4 заглавия, всеки месец за срока на членството; започваме с игри като RESOGUN и Contrast.
Намаления
Членовете ще получат достъп до ексклузивни намаления в PlayStation Store. 
Онлайн Game Save
Абонатите могат автоматично или ръчно да ъплоудват game save файлове в Online Game Save Storage. Разполагате с до 1GB облак памет.
Други изгоди
Преференциален достъп до ексклузивно гейм съдържание (демота и бета на игри), автоматично сваляне на game пачове и инсталиране.
 
 
Моят PS+ абонамент, който имам от PS3 или PS Vita, ще важи ли на системата PS4?
Да. Един абонамент в PS+ ще може да ползвате на няколко системи едновременно - PS3, PS Vita и PS4.
 
 
Има ли разлика в игрите от Instant Game Collection (Бърза колекция от игри) за PS4 и тези за PS3 и PS Vita?
Бързият набор от игри (Instant Game Collection™) ще присъства и на системата PS4. Колекцията ще се състои от най-добрите* заглавия за месеца (за срока на абонамента). След старта на системата PS4, членовете на PS+ ще имат достъп до Resogun и Contrast, без да е необходимо да заплащат допълнителни суми. Една нова PS4 игра ще прави премиера в PlayStation Plus, всеки месец. Плащайки веднъж, потребителите на PlayStation Plus ще имат възможността да се възползват от преимуществата на PS+, на всички поддържани платформи.
 
 
Какви мрежови услуги, ще бъдат налични за ползване от системата PS4, без за тях да е необходим абонамент в PlayStation Plus? 
Някои от безплатните функционалности, на които може да се насладите са: 
 
Функциите за споделяне: изпращане на геймплей видео и кадри към Facebook, кадри към Twitter или предаване на геймплей в реално време посредством Ustream или Twitch
Споделяне на видео във Facebook,
Игра с PS4 заглавия от разстояние, ползвайки PS Vita система (Remote Play)
Сравняване на трофеи между потребители
Изпращане и получаване на текстови съобщения
Достъп до PlayStation Store (потребителите, ще трябва да заплатят за да закупят съдържание)
Live обект, осведомяване за активност в Dynamic менюто 
Party chat (крос гейм гласов чат)
Уеб браузър
 
 
Мога ли да получа достъп до съдържание, което съм закупил на друга PS4 система?
Да, може да ползвате съдържание, което сте закупили на до две PS4 системи едновременно – влезте със своя профил на PS4 системата на ваш приятел и съдържанието, което е било закупено от вас ще бъде налично (стига да не излизате от профила си).
 
 
Може ли повече от един човек, да получи достъп до моето съдържание на PS4?
Когато настроите своята домашна PS4 система, като ваша “Primary” (основна) конзола, съдържанието което купувате ще бъде достъпно за всички членове на семейството, без да е необходимо те да се вписват с вашия акаунт. 
 
 
Ще мога ли да закупувам съдържание от чужди PlayStation Store региони?
Препоръчваме потребителите на PlayStation Store да се придържат към своя регион, за да получат най-добрите услуги и поддръжка. Но все пак, няма никакъв проблем да се ползват други региони. Всичко закупено от други региони, може да се ползва от всеки потребител на конзолата, стига акаунта, от които е купен, да бъде зададен като “Primary” (основна) на PS4 системата.
 
 
Има ли разлика в съдържанието в чужди PlayStation Store региони?
За момента всички региони имат еднакво съдържание, за това какво предлагат за PS4 системата, понеже е нова система. Но за в бъдеще е възможно, да има разлики във съдържанието което има, да кажем US PlayStation Store и БГ/UK PlayStation Store, които са най-вече заради лицензи и/или цензура в заглавията. За PS3 системата, БГ PlayStation Store е по-беден от към съдържание сравенение с UK, но доста бързо набира скорост и наваксва.
 
 
Закупил съм игра от чужбина, ще ми тръгне ли на конзолата и ще мога ли да закупя DLC-та от моя PlayStation Store регион?
Да, всички PlayStation конзоли са отключени за игри от други региони и страни, но за да ползвате DLC-та към играта, те трябва да бъдат закупени от региона, от които е закупена самата игра. Което значи, че ако играта ви е закупена от САЩ, трябва да си направите US акаунт на конзолата, за да закупите DLC-та или активирате някакви кодове, които вървят с играта. Ако играта обаче е закупена от страна в Европа, тогава можете да закупувате DLC-та и регистрирате кодове от всеки европейски PlayStation Store. За кодове на игри аа PS3, които са излезнали преди 2013, няма да могат да се активират в БГ акаунт и ще ви трябва UK акаунт, за да ги активирате.
 
 
Имам US/UK акаунт, как мога да си го заредя, за да си купя игра, DLC или да се абонирам за PS+?
За чуждите PlayStation Store има налични ваучери с различни стойности, който могат да се купят. Тях можете да намерите, както в големите онлайн сайтове (Amazon, Ebay), в други онлайн сайтове специално за ваучери, така и от тук в оторизирани магазини в страната. За тези с US акаунти, най-добрата им алтернатива е Amazon.com, тъй като те разполагат, както с ваучери за зареждане, така и с дигитални издания на игрите и DLC-та, за които ви дават код които да осребрите в US PlayStation Store.
 
 
С БГ акаунт съм, как мога да си заредя моя акаунт?
Tези с БГ акаунт, могат да закупят ваучери за БГ PlayStation Store в оторизирените магазини в страната. Ако имате кредитна/дебитна карта, пак можете да заредите акаунта си. Уверете се само, че картите ви и по-специално сметките ви, поддържат онлайн и международни плащания. В повечето случаи, точно това пречи да добавите картата си в акаунта и да си го заредите. Ако не сте сигурни, отидето до банката Ви и питайте. Ако сметката ви не поддържа онлайн разплащания, направете си нова сметка или закупувайте ваучери.
 
Информацията е взета от Pulsar.bg

 • 0

#2 Кадата

Кадата

  Нов

 • Потребители
 • Pip
 • 6 Мнения:
 • Time Online: 12m 3s

Публикувано 04 юни 2016 - 10:32

Дали вече може да се хаква?


 • 0

#3 Lorda

Lorda

  Нов

 • Нови Потребители
 • Pip
 • 1 Мнения:
 • Time Online: 54m 51s

Публикувано 21 октомври 2017 - 05:27

Здравейте!
Проблема ми е че с Visa карта от испанска банка не мога да закупя ваучер за psp4 в БГ акаунта които имам за да играя онлайн , като почна да регистрирам картата и идва опция за адрес и излиза директно България,така че не мога да сменя държавата защото картата е испанска. Пък нямам бг кредитна карта или виза карта за да платя с нея, пък и не искам да занимавам приятели от бг да ми плащат. Просто искам да си платя с испанската карта както го правя в цяла Европа.
Помагайте идеи някви
 • 0

Теми съдържащи: Playstation 4, информация, въпроси и отговори, PSN, PS+

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни